קומדין היא תרופה החוסמת את הפעילות של ויטמין K וכתוצאה מכך גורמת לירידה ביכולת הגוף לייצר קרישי דם.
מזונות רבים מכילים ויטמין K, הנפוץ בעיקר בירקות עליים ירוקים ולכן, אנשים הנוטלים קומדין צריכים להזהר משינויים קיצוניים בהרגלי האכילה של מזונות אלה בשל השפעתם על ערכי ה- INR (מדד לקרישת דם).
חשוב להבין שאין צורך להמנע ממזונות המכילים ויטמין K!
צריכה מאוזנת של מזונות אלה אף עוזרת באיזון ערכי ה-INR ולשמירה על צפיפות העצם.
בנוסף, אצל אנשים שצורכים מעט מאד ויטמין K, ערכי ה-INR מושפעים אף מתנודות קטנות בכמות הנצרכת, בעוד שאצל אנשים הצורכים ויטמין K בצורה מאוזנת, שינויים קטנים בתזונה לא יביאו לשינויי ה- INR.
לסיכום:
- יש להקפיד על צריכה קבועה של מזונות המכילים ויטמין K.
- אם ערכי ה-INR שלך מאוזנים אין צורך לשנות דבר בתזונתך!
מזונות בעלי תכולה גבוהה עד ביינונית של ויטמין K:
אנדיב |
אספרגוס |
אפונה ירוקה |
אצות |
בזילקום |
במיה |
בצל ירוק |
ברוקולי מבושל |
טונה |
כוסברה |
כרוב |
כרוב ניצנים מבושל |
עלי חסה |
עלי סלק מבושלים |
עלי תרד מבושלים |
פולי סויה |
פטרוזיליה |
שמיר |
תה ירוק |
תוספי תזונה המכילים ויטמין K |
|
בנוסף:
- מיץ אשכוליות אינו משפיע על ויטמין K , אך יכול להגביר את השפעת קומדין
- מומלץ להמנע משתיית משקאות אלכוהולים (מותר מעט יין בקידוש)
|